Forsæt til hovedemne

Fordele med Infrarød varme


Infrarød opvarmning fungerer ved at opvarme et rums overfladeareal snarere end rummets luftvolumen, som det er tilfældet med de traditionelle konvektionsvarmer. Se mere under Hvad er infrarød varme. Det betyder at energien der skal bruges for at opvarme et rum, give den samme mængde varrme, er betydeligt (opvarmning af kvadratmetre kontra kubikmetre)

Med infrarøde paneler opvarmer du vægge, gulv, loft og andre genstande med infrarød stråling, og da disse har en såkaldt termisk masse, bevarer de varmen og hjælper med at holde hjemmet varmt og hyggeligt over tid. Omvendt har luft ingen termisk masse, så når det drejer sig om traditionel opvarmning eller luft-til-luft varmepumpe, vil den varme luft hurtigt undslippe, når en dør eller vindue åbnes. I dette tilfælde kræver det, at du genopvarmer rummet for at det bliver varmt igen. 

I modsætning til centralvarmesystemer som brændeovn og luft-til-luft varmepumpe kan panelerne placeres og tændes efter behov i individuelle rum ved hjælp af termostaterne. Dette betyder præcis styring af ønsket temperatur og at opvarmningen kun bruges når det er nødvendigt. Vores infrarøde paneler tager kun ca. 30 sekunder for at nå fuld driftstemperatur og er derfor meget mere effektive til opvarmning af et rum end konventionelle rumopvarmningsovne. Varmen er som tidligere nævtn også indeholdt i den termiske masse af rumoverfladerne i modsætning til varmen. Dette betyder at det forbliver varmere i længere tid og at træk ikke spiller så stor rolle sammenlignet med konvektionsvarmer og luft-til-luft varmepumpe.
Ved konventionel opvarmning opvarmes og cirkulerer luften i rummet. Varm luft stiger op og kold luft trækkes ind. Herved distribueres støv, bakterier mm i rummet. Rumluften tørres ud og fugtighed sætter sig i væggene.
Infrarød opvarmning er perfekt for allergikere og giver god indeklima.
Infrarød opvarmning skaber et fantastisk godt indeklima og særdeles allergivenlig. Desuden beskytter den boligen som få andre opvarmingsformer mod råd og svamp. I modsætning til konventionelle varmeapparater, der bare opvarmer luften, opvarmer infrarøde varmeapparater konstruktionen, det vil sige gulve, vægge og lofter som forbliver helt varme og tørre. Dette reducerer kondens og forhindrer spredning af skimmelsvamp og risiko for råd i huset.

Konventionelle varmeapparater opvarmer rummet med konvektionsstrømme, der cirkulerer støvpartikler kontinuerligt rundt i hjemmet. Disse konvektionsstrømme og støvpartikler i luften forekommer ikke i samme grad med infrarød opvarmning. Så for mennesker der lider af astma kan infrarøde paneler være den ideelle løsning.
Med infrarøde varmepaneler absorberer vægge, gulv og loft varmen. Varmen frigives igen ved reflekteres stråling. Luften tørrer ikke ud, og der er ingen fugtighed i væggene.